Totem Over Nederlandstalige fantasy

Imagicon

Nog maar een paar dagen en dan is het weer tijd voor Imagicon. Vorig jaar ben ik voor het eerst naar de conventie geweest en ik vond het erg geslaagd. Het programma omvat veel verschillende dingen: cosplay, films, lezingen, panels, workshops. Het is goed om te zien dat fantasy-schrijvend Nederland goed vertegenwoordigd is. Er is een boekpresentaties, twee rondes “mass signing” en wat workshops. Schrijfster Nathalie Koch is een van de eregasten en ik denk dat ze die plek zeker verdient op een conventie als deze.

Zelf vind ik lezingen en panels erg de moeite waard. Ik vind het leuk om in het publiek te zitten, te luisteren en wat mee te debatteren. Dit keer ga ik daar nog wat verder in en zit ik zelf achter de tafel bij een panel met als onderwerp “Strong female characters” (om 16:30 in Bach 1). Ik vind het wel spannend, ik heb zoiets nog nooit gedaan, maar het is een onderwerp dat ik erg interessant (en belangrijk) vind. Het sluit goed aan bij dit blog: kritisch kijken naar dingen die in de Nederlandstalige fantasy beter kunnen.

Ik heb er veel zin in en ga lekker rondlopen, naar anderen luisteren, wat boeken kopen en hopelijk nieuwe dingen ontdekken. Als het panel je interessant lijkt, kom dan zeker langs en hopelijk tot zaterdag.